maanantai 27. tammikuuta 2014

Vaihtoehtoisen urheilun päivä ja pari vinkkiä treeniin, kauneuteen ja ruokailuun!

Tänään oli monella tapaa harvinainen päivä. Kalenteri näytti salilta lepipäivää, mutta mitään totaalilepoa ei tähän hetkeen kaivannut joten jotakin oli keksittävä. Pakkasmittari näytti epämiellyttäviä lukemia, ei siis mitään ulkoliikuntaa. No mitä mä sit tein... Löysin tieni uuden lajin pariin. Todellinen välineurheiluja aloittaa urheilun tietenkin menemällä ensin kaupan kautta. ;)

Mut hei nyt siihen oli todella aihetta. Nimittäin ilman uimapukua (jota en siis tähän päivään mennessä ollut saanut hankituksi) uiminen on... no mahdotonta :D Bikineitä löytyy kyllä kasakaupalla, mutta jotenkin miusta ne ei kuulu uimahalliin. Joten piti saaha sellanen oikee kunnon uimapuku! Ja löytypä vielä Sokoksen alesta suht edullisesti, 17,90 €.
Tällanen tyylikäs sininen Speedo ;)

Uintihan meni kaiken kaikkiaan oikein mallikkaasti. Suoritus ylitti odotukseni. Uinti ei koskaan ole kuulunut suosikkeihini nuorempana. Lapsena taas kävin uimakoulussa ja kai mä siitä sillon ihan tykkäsin. Mut sit se jäi. Teininä taas uinti ei tullut kuulonkaan, kun ei kukaan mukaan halunnu uida koulun liikuntatunneilla. En sit minäkään. Ja kuka nyt vapaa-ajallakaan ois sit uimaan lähteny!

Nojoo. Monet asiat on muuttunu. Niin myös tämä. Ja uintihan nyt oli vallan mahtavaa! Älyttömän kokonaisvaltasta aerobista treeniä, rasittaa kroppaa hyvin monipuolisesti. Kyllä varmasti tulee useemminkin käytyy tulevaisuudessa. Sellasen kilometrin raapasin näin alkuun ja ihan riittävältä matkalta tuntu yhteen putkeen uida tälleen ensimmäisellä kerralla. :)

Ja treeneistä sit kans vähä. Ne luistaa ja kaikki hyvin niiltä osin. Jotain highlighteja ja vinkkejä viimeaikaisista treeneistä voisin pitkästä aikaan teillekin tänne kirjoitella.


Hauikset tuntus ottavan itsellä treeniä aika kehnosti vastaan niinku oon varmaan jossain vaiheessa maininnuki. Siks on nyt pitänyt sille osa-alueella kiinnittää viimeaikoina extrahuomiota. Mun hauikset tuntuu jostain syystä vaativan pidempää sarjaa kuin muut lihasryhmät. Sillon saan paremmat poltteet ja treeni tuntus muutenkin menevän paremmin perille. Hauiskääntö selinmakuulla taljassa toimii hyvin, kun siinä ei pääse fuskaamaan. Viime treenissä kokeilin samaa liikettä otteella, jossa rystyset oli itseenpäin. Liike käy enemmän myös forkkuihin kuin normaali hauiskääntö. Voin kertoo että toimii!
 
Oisko teillä vinkata jotain hyväksi havaittua liikettä hauiksille? Mielelläni otan vinkkejä vastaan! :)

Jalkatreenissä teen aika usein hack-kyykkyä superina kapeella jalka-asennolla ja reversenä. Eli kapeessa jalkaterät melkein vierekkäin. Ja toisena liikkeenä sit hackia reversenä eli ollaan laitteessa ns. väärinpäin. Tässä loistava liikepari, kapea jalka-asento vie treenin etureisille ja taas reverse takajaloille ja takamukselle. Oikein mainio setti! Ylpee sain myös olla itestäni kun latasin ennätyspainot hackatessa. Viimenen sarja meni 120 kg:lla (+kelkka jonka painosta ei oo aavistustakaan). Hyvä minä!
Hackista ei selvii koskaan ilman taistelujälkiä. Aina on olkapäät mustelmilla! :D

Takaolkapäille oon joskus kertonu tekeväni taljassa vetoja joko köysillä tai ketjuilla. Alla olevassa kuvassa näkyy kyseinen liike. Fastin sivulla oli muuten tosi hyvä ja kattava ohje olkapäätreeniin joten kannattaa käydä se vilkasemassa!
Fastin sivuilla oli hyvät kuvalliset ohjeet moniin olkapääliikkeisiin.
Tätä olkapääliikettä olen tehnyt kuvan tavalla. Mutta nyt viime olkapäätreenissä tein kuitenkin poikkeuksen ja lähdin kokeilemaan uutta variaatiota liikkeestä ja tein liikkeen yksi käsi kerrallaan kahvalla. Hitsi että toimi hyvin! Kävi enemmän samalla myös yläselän lihaksiin. Yhdellä kädellä tehtynä liikeradan sai pidemmäksi ja näin ollen liike tuntui vielä tehokkaammalta. Suosittelen kokeilemaan!

Ja ruokavinkkiiki lupailin joten tässä tulee: Soijamunakas. Hyvää, helppoa ja nopeaa!

Soijamunakas:
1 kananmuna
2 kananmunan valkuaista
30 g tummaa soijarouhetta
150 g vihreitä papuja
valkpippuria
valkosipulijauhetta
suolaa

Ainekset sekaisin ja pannulle paistumaan. Samoilla lämmöillä paistelin lisukkeeksi vähän tomattia ja kesäkurpitsaa.

Näyttäähän se tietenki ihan kamalalta, mutta samapa se mulle edelleenki on miltä ruoka näyttää. Makukin on täysin toisarvonen juttu, mut tää oli jopa hyvvee! :)

Soijamunakas
Ja loppuun vielä huikee kauneusvinkki kaikille niille jotka ei voi/halua syödä kaikki kananmunia keltuaisineen. Itseäni ainakin harmittaa heittää keltuaiset roskikseen. Mutta nyt keksin niille käyttöä ulkoisesti: nimittäin kasvonaamiona!



Sekaan voi laittaa mitä nyt kasvojen iho sattuu kaipaamaan. Itse lisäsin sekaan sitruunamehua, joka sulkee ihohuokosia ja puhdistaa. Kananmunan keltuainen itsessään on äärettömän ravintorikas ja pehmittää, ravitsee ja puhdistaa kasvojen ihoa. Naamio kuivaa kasvoille äkkiä. Annoin vaikuttaa noin kymmenisen minuuttia ja huuhtelin kasvot. Ihanan pehmyt, ravitunoloinen ja terveennäköinen iho tuli kasvoihin tämän käsittelyn jälkeen. Suosittelen! :)

Tulipa ihmeen monipuolinen ja sekasisältöinen postaus. Mut tällastä tällä kertaa. :)

2 kommenttia:

  1. Hahaa, just joku lukija kommentoi miun eiliseen uunimunakaspostaukseen, että mitäs keltuaisille.. Taidan linkata tänne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah! ;D Linkkaa vaa tänne! ;)

      Onneksi sentään jotain käyttöä niillekin. Joskaan nyt vähänkin ahkerampi kananmunankuluttaja ei ihan kaikkia keltuaisia saa tuohon menemään, mutta osan nyt ainaki! :D Itehän saisin istua joka ilta keltuaiset kasvoilla mikäli kaikki haluis hyötykäyttää. NOT :D

      Poista