lauantai 25. tammikuuta 2014

Pelko pois lihaksiapelkäävät naiset ja salille mars!

Vaatekokokosi ei kasva treenatessa - päinvastoin. Tähän lopputulokseen olen tullut.

Käväsinpä taas pitkästä aikaa shoppailemassa (aika huonolla menestyksellä kylläkin). Sovitin parit farkut ja ihastelin kevätuutuuksia. Mut joku on kuitenkin muuttunut. Entinen himoshoppaaja ei ole enää entisensä.

Jotenkin tuntuu vaikealta tottua omaan muuttuvaan kroppaan. Shoppailu ei ole enää entisellään. Jotenkin se ei ole yhtä hauskaa enää, vaikka voisi kuvitella, että timmimmän kropan ja pienempien vaatekokojen kanssa olisi shoppailukin hauskempaa. Mutta ei. En ole oikein löytänyt selitystä tähän muuttuneeseen tilanteeseen. Toisaalta olen myös hieman huolissani. Mitä rakkaalle harrastukselleni on käymässä?! :D

Koin vaatekaupassa ihmetyksen hetkiä vetäessäni farkkuja jalkaani sovituskopissa. Farkut olivat alerekistä, joten otin koon joka sattui paikalla olemaan. Ihan vaan huvin vuoksi kokeiltavaksi. Kokeilemani koko oli 28/34. Hah, kuvittelin etteivät mahtuisi. Vaan ylläri, farkut oli isot! Hei siis isot?! Olin hämilläni. Kokeilin kokoa 27/34, joka puolestaan sopi täydellisesti. Kokeilin myös useamman eri valmistajan farkkuja. Kokoni on todella 27/34. Tai sitten tässä vuosien varrella vaatemitoituksille on tehty radikaaleja muutoksia. Enpä usko. Tähän on tultu.

Kovasti on tuumakoko tullut alaspäin! Jossain vaiheessa muistan kokeilleeni (ostan tosi harvoin tuumakokoisia farkkuja, yleensä kirjain koilla menee miun housut) 30/34 mutta eivät silloin istuneet. Milloin kiristi reidestä ja samalla kuitenkin vöytäröstä löysät.
Tällaset Wr.upin farkut ois kyl upeet. kuva: freddy.com


Freddy.com
Freddy.com

Yläosista menee myöskin s-koko. Mutta yleensä kyseinen koko kuitenkin ottaa hartioista kiinni. Kumma juttu? ;) Kuulostaa omaan korvaan niin oudolta kun myyjä ei edes tarjoa m-kokoa, jota siis tähän asti olen aina ostanut. Tarjolla onkin s; "sehän se sinun kokosi on?" Niin kai. Niin kai se on.

Lohdullista tässä tietenkin on se, että monille niille jotka pelkäävät lihaksien lähtevän valtaisaan kasvuun muutaman salireissun jälkeen, hartioiden ja reisien levenevän niin että tie vie ennemmin tai myöhemmin miestenosastolle. Olette ikävä kyllä väärässä. Ette vuosienkaan jälkeen saa ostaa edes numeroa isompia vaatteita. Korkeintaan päinvastoin.

Lihaksikas kroppa on virtaviivaisempi, ja tietenkin timmimpi jolloin myös pienempi vaatekoko menee, vaikka hauis näkyisi ja olkapäät olisivat pyöreät. Eivät ne vaatekokoa kuitenkaan kasvata. Itselläni vaatekoon pieneminen on yksinkertaisesti kiinni kaikenlaisen ylimääräisen pehmeän hötön muuttumisesta (ei tapahdu itsestään) kiinteämpään olomuotoon. Ainut vaate jonka kanssa koko treenihistorian aikana on tullut ongelmia on joustamattomat kauluspaidat. Tahtovat ottaa selästä kiinni, mutta tässä ratkaisuna on tosiaan ottaa s-koon sijaan m. Ja ongelma on ratkaistu. Vaatekoko ei siis ole kasvanut vaan säilynyt ennallaan.

Uskon myös että treenattu kroppa mukailee enemmän useamman vaatevalmistajien (varsinkin nuorten suosiemien merkkien) ajatusta siitä, millaiselle heidän vaatteensa tulisi sopia. Ja jos ei sovi niin ole hyvä ja vieraile xl-mallistoa tarjoavien liikkeissä. Leikkaukset tiukissa farkuissa ovat armottomat, jos on ottaakseen reidestä kiinni niin se myös ottaa. Ja kun vaihtaa suurempaan kokoon, vyötärö on löysä kuin saavissa seisoisi. Tuttua? Niinpä.



Niin ja sainpa muuten Joensuun Jim&Jillissä aivan loistavaa palvelua! Käväsin siellä kahtena eri päivänä. Ensimmäisellä kerralla tuli puheeksi supermukavan myyjän kanssa farkut ja hän suositteli minulle Hilfigerin farkkuja. Sopisivat minulle kuulema hyvin. Kokoa ei kylläkään sitten enää löytynyt valikoimista, mutta hän ehdotti tilaamista toisesta liikkeestä. No, jäimme vielä miettimään tätä. Sovittiin että jos jossain saan kokeiltua vastaavia farkkuja (oikeankokoisina) niin teen sitten päätöksen tilaamisesta.

Kuva Hilfigerin sivuilta.
Seuraavalla päivänä kun kävin liikkeessä, hän olikin sitten jo tilannut farkut minulle! Wau! Sanoi ettei se velvoita mihinkään, mut tule nyt ainakin sovittamaan ensiviikolla. Siis ihan mieletöntä! Onko tällaista palvelua vielä olemassa? :) Ensinnäkin farkkujen ostaminen on rasittavaa ja toisekseen on hienoa että myyjä suosittelee jotakin. Tällaista palvelua lisää! :)

Energyn asiakkaana vielä 10% pois kyseisestä liikkeestä!

4 kommenttia:

  1. No lohdullista tietää, että ei tarvitse vaatekokoja alkaa uusimaan :D Mulla kyllä viime kesänä paljastu just se, että mun vanhat shortsit oli tosi isot vyötärön kohdalta ja niitä ei voi käyttää ku vyön kanssa eikä ennen tarvinnut käyttää vyötä. Eli uskoisin et itsellä se ylimääräinen höttö oli lähtenyt vyötärön seudulta treenaamisen ansiosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo ei ainakaan suurempaa tarvitse ihan äkkiä ruveta hankkimaan! Meinaan saa aika tavalla kasvaa että lihaksien takia joutuu käyttämään esim L-kokoa! :D Tää nyt lähinnä oli lohdullista tietoo niille jotka ei uskalla salilla käydä kun heti alkaa lihakset kasvamaan ihan kamalalla vahdilla ja tulee miehinen levee kroppa. Näitäki kun on tullu vastaan, valitettavan paljon.

      Sama itellä, just kropan muuttuminen konkretisoitui shortsien kans viime kesänä. Vuoteen ku ei niitä ollu päälleen laittanut ja sitten kun laitoin... putosivat lattialle päältä :D

      Poista
  2. Mulla kävi toisin päin: mun hartiat eivät enää mahu työjakkuihin ja kauluspaitojen napit eivät enää mene kiinni rinnan korkeudelta. Näin käy, kun näppäintyöskentelijälle ilmestyy ylävartaloon yllättäen lihasta :D

    Mutta ne lihakset eivät kyllä kasva hirmuisesti pelkästä treenistä, ainakin mun kohdalla joudun syömään kunnolla ja paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Itellä kans tietysti noi joustamattomat esim. kauluspaidat ottaa selästä/hartioista jonkun verran kiinni. Mut ei mitään merkittävää. Ja tokihan ne edelleen päälle menee. :) Toki toi riippuu paljon lähtötilanteestaki miten vaatekoot muuttuu esim. putooko rasvaprosentti samalla jne vai bulkkaako sit nii urakalla et myös muuta kertyy ku lihasta. :)

      Jokainen tavallaan mut pelkällä lihaskasvulla ei kyl monenkaan vaatekoko kasva räjähdysmäisesti. :D

      Poista