tiistai 28. tammikuuta 2014

Salin kautta kirjastoon, vai sittenkin toisinpäin?

Nyt aletaan pänttää niin että pää tärisee! Jotakuinki näin sanottiin jossain radiomainoksessa. No ehkä oma tahti on vähä hillitympi mutta tosiaan kirjastossa tuli tänään käytyä ja ois tarkotus vähän ryhtyä lukuhommiin. Aloittelinkin tossa jo... ja sitten tapahtui se mikä aina ennenkin, nukahdin :D Samalla siis muistui heti aidosti mieleen, mikä olikaan mulla tämän lukuharrastuksen suurin uhka. ;)


Mukaan tarttui Physiology of Sport and Exercise, Kuntoilijan lihashuolto-opas ja Liikuntaravitsemus.
Aloitin tietenkin mielenkiintoisimmasta eli Liikuntaravitsemuksesta. Alun perusteella erittäin pätevä ja monipuolinen teos! Joskin paljon on sellaista tietoa, joka ei tule vähääkään ravitsemuksesta jotain tietävälle yllätyksenä, mutta onhan sitä välillä näitä itsestäänselvyyksiäkin hyvä muistutella mieleen. "Makeita leivonnaisia ei joka päivä ja kovaa rasvaa kannattaa välttää." Eipähän ois voinu uskoo ;)

Anyway, kirja on siis kuitenki varmasti oikeesti hyvä kunhan näistä alun itsestäänselvyyksistä päästään eteenpäin. Nopeen selailun perusteella tulossa on vaikka mitä mielenkiintosta ja uutta tietoo! Maltan tuskin odottaa :)

Physiology of Sport and Exercise on puolestaan (kuten nokkelimmat saattaa jo nimestä päätellä) englannin kielinen teos. Nopeen selailun perusteella vaikuttas menevän todella tarkkaan ja perusteelliseen tietoon. Ehkä vähä liianki. Mut aattelinki poimii tästä sellasia tärppejä jotka saattas ittee jollain tapaa liikuttaa (toivottavasti myös sanan varsinaisessa merkityksessä, heheh! ;)) Ja olihan tuossa englannin kielisen teoksen valitsemisessa myös toinen pointti nimittäin saa vähä palauteltuu pitkään uinumassa ollutta kielitaitoa henkiin. Paljon hyötyjä siis yksissä kansissa!

Viimeinen valinta oli Kuntoilijan lihashuolto-opas. Tän otin ihan vaan siks et jos lihashuollosta sais vaikka ihan vahingossa tän lukemisen jälkeen vähän mielenkiintosempaa ja säännöllisempää (haha, toiveajattelua veikkaan) ;) Odottelen tietenki kirjan lukemisen jälkeen siis valtavaa venyttelyintoa, suurta poltetta päästä tekee sitä päivittäin tai jopa useita kertoja päivässä! Mutta parhaassa (tai pahimmassa) tapauksessahan multa jää kirja kokonaan lukematta ja lihashuolto ei lisäänny senkään vertaa. Mutta yritetään nyt ainaki! :D

Siinäpä suurin osa lainoista. Mukaan tarttui myös yksi kirja, jolla saattaa olla miun tulevaisuuden kanssa jotakin tekemistä. Okei okei, inhoon vihjailuu ja enpäs kerrokaan -tyyliä, mutta liian aikasta vielä haaveilla. Joten palataan aiheeseen myöhemmin! ;)

Ei siis yhtään hullumpi ajatus ois mennäkin joskus kirjaston kautta salille ja kävis hakemassa harrastusta tukevaa kirjallisuutta. Aina niistä jotakin löytyy josta voi itse ottaa kopin. Positiivinen yllätys miten paljon kirjastossa on mielenkiintosia treenaamiseen, ravitsemukseen ja muuhun elämäntyyliini liittyvää kirjallisuutta! Lukeminen kannattaa aina, eikä niistä päiväunistakaan haittaa sillon tällöin ole ;)

3 kommenttia:

  1. Todellakin kirjastoon!! :) Hyvä Henna-Riikka! Nykyään julkaistaan tosi paljon kirjallisuutta liittyen treenailuun ja ruokavalioihin. Miun lempparit on ehdottomasti Jan Sundell: Hanki lihasta, polta rasvaa ja Frédéric Delavier: Lihaskuntoharjoittelu ja venyttely (2013 painos). Tuo Delavierin kirja piti hankkia ihan omaankin hyllyyn. Delavierilta löytyy myös naisille suunnattu Belle Linge. Suomalaisen superfitnessnaisen Pauliina Taluksen Elämäntapana fitness löytyy myös kokoelmista, sitä ei taida kaupoista enää saadakaan (?).

    Tässäpä muutama kirjavinkki (vain muutamia mainitakseni), jotka vois sinnuu kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  2. Ups, siis *Belle Ligne on se Delavierin toinen kirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Freya vinkeistä! :) Ihan huippuja teoksia tuossa luettelitkin. Tuon Taluksen kirjan oon lukenu ja tykkäsin. Ja Sundellin kirjaa lukenu niin ikään jonkun verran. Mutta Delavierin teokset uusia tuttavuuksia ja niihin pitää ensitilassa tutustua!

      Huomaa kyllä tosiaan että miten iso trendi tästä fitneksestä on tullut kun katselee paljonko kirjoja tänäpäivänä asiasta kirjoitetaan. Ja hyvä niin! Koskaan noista asioista ei voi olla liian perillä ja aina joka kirjasta jotakin takkiin tarttuu. Sitä mieltä mie oon :)

      Poista