maanantai 13. tammikuuta 2014

Henna-Riikan selviytymispäkki

Elämässä mennään välillä vastatuuleen. Se on elämää. Välillä tulee vaikeampia aikoja. Silloin on hyvä muistaa arjen pienet asiat. On hyvä tehdä sellasia juttuja, jotka ovat itselle tärkeitä. Kaikesta selviää. Positiivinen ajattelu auttaa eteenpäin.

Vaikeiden aikojen varalle on kuitenkin hyvä miettiä niitä asioita, mistä itse saa voimaa. 
Niistä asioista voi koota itselleen selviytymispäkin. 
Alla esittelen omat tapani hakea voimia ja jaksamista haastavina aikoina. 
Oletko miettinyt mitä sinun päkkisi pahan päivän varalle voisi sisältää?


Ruoanlaitto ja leipominen ovat leppoisaa, rentouttavaa touhua ja saa helposti ajatukset hetkeksi pois kaikesta muusta. Samalla voi valmistaa jotakin mieltä ja kehoa ravitsevaa. Ja onpa itsetehty ruoka vieläpä monesti parempaa ravintoarvoiltaan sekä myöskin edullisempaa. Hyviä syitä löytyy siis monia.

Kuvassa näkyy omia leipomuksiani menneeltä viikolta. Tavoitteena oli tehdä leipä, joka olisi ravintoarvoiltaan, koostumukseltaan ja maultaan mahdollisimman Real-leivän kaltainen. Ohjeita kokeilin etsiä, mutta huonolla menestyksellä. Piti siis taas kerran itse soveltaa ja kokeilla. Ja niinpä se vaan onnistui! Täytyy taas kerran ihmetellä omia (ja äidin) kokkaustaitoja!

Leipätaikina oli itsessään oli hyvin yksinkertainen. Vaan niinpä on Realinkin. Aineosalistaa kun vilkaisee, niin eipä sen valmistuksessa mitään ihmeellisyyksiä ole käytetty. Ja hyvä niin.

Omaan leipääni laitoin luomu ruisjauhoja, luomu ruisrouhetta, leivinjauhetta (jonka olisi voinut jättää pois), siirappia, hieman rypsiöljyä ja leipämallasta. Lopputulos sen kun jaksaa ihmetettää!

Toinen kuvissa esiintyvä leipomus oli rahkaletut. Niihin käytin banaania, rahkaa, kardemummaa, kananmunia, mantelijauhetta, spelttijauho ja kauralesettä. Uskomattoman hyviä tuli näistäkin!


Luovuuden käyttäminen saa mielikuvituksen liikeelle. Nykyisin ihmiset altistetaan liiaksi yksipuoliseen ajatteluun, joka ei tarjoa jalansijaan luovuudelle. Luovuuden käyttäminen sen sijaan synnyttää inspiraatioita, tarjoaa onnistumisen kokemuksia ja ruokkii mielikuvitusta. Asioiden ei tarvitse olla ihmeellisiä, pääasia että tekee jotain itse, valmistaa käsillään tai vaikkapa kirjoittaa.

Oma luovuuteni puhkesi kukkaan tällä kertaa neulomisen muodossa. Viikon aikana valmistui säärystin, joka on päättelyä vaille valmis. Toinen on vielä aloittamatta. Lankana käytin pinkkiä Isoveli-lankaa. Säärystimet pääsevät salikäyttöön heti kunhan valmistuvat!


Kukaan muu ei iloitse saavutuksistasi kuin sinä itse. Asiat jotka merkitsevät paljon sinulle, eivät saata merkitä muille mitään. Sinä itse teet niistä asioista merkityksellisiä. Ole siis ylpeä siitä, mitä olet saanut aikaan ja mitä pidät elämässäsi tärkeänä, kukaan ei tee sitä puolestasi.

Palaa välillä muistelemaan aikaa kun sinä olit se, joka ihaili muiden saavutuksia. Saatoit miettiä vaikkapa miten hienoa olisi saavuttaa salilla näkyviä tuloksia, kuten joku tuttusi tai julkisuuden henkilö oli tehnyt. Nyt voit olla mahdollisesti omista saavutuksistasi ylpeä.

Toisaalta asiat joita olet saavuttanut, saattavat hyvin myös olla sellaisia, joista muut olisivat valmiita jopa maksamaan. Tämä ruokkii kateutta, johon me suomalaiset olemme turhan taipuvaisia. Mutta ei anneta kateudelle tilaa, vaan kannustetaan pikemminkin muita pyrkimään omiin unelmiinsa. On muistettava, että kaikilla on mahdollisuus, mutta kaikki eivät ole halukkaita tekemään unelmiensa eteen töitä!


Kuten edellisessä postauksessani kirjoitin, "onneksi minulla on sinut, treenaaminen", pitää siis edelleen hyvin paikkansa. Treenaaminen on auttanut minut monessa mäessä ylös ja loiventanut useat mäet pikku kumpareiksi. Treenatessa unohtavat hankalilta tuntuvat asiat, tuntuu kuin huolet ja murheet valuisivat viimeistään treenin jälkeen suihkussa hikien mukana viemäriin. Asiat eivät yksinkertaisesti tunnu niin monimutkaisilta, ajatusmaailma on optimistinen ja vaikeatkin asiat tuntuvat ratkeavan kuin itsestään. Ja etpä voisi paremmin aikaasi käyttää, kuin tekemällä töitä itseäsi varten.


Hädässä ystävä tunnetaan. Ja onneksi muulloinkin. Haastavina aikoina läheisten ihmisten (ja eläinten) rooli korostuu. Yhdessä vietetty aika antaa voimia ja auttaa ajattelemaan positiivisesti. Itse tykkään keskustella ihmisten kanssa. Samalla peilaan omia tuntemuksiani, opin tuntemaan itseäni paremmin ja opin keskustelukumppanilta aina jotakin uutta.

Tässäpä muutama itselleni tärkeä ja piristävä asia. Elämä on ihanaa! :)

2 kommenttia:

  1. Mahtava selviytymispäkki <3 Kyllä noilla jo selviää pitkälle :)
    Noi säärystimet on kyllä ihan huikeen hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muru! <3 :) Kyllä näillä selvisi taas elämässä eteenpäin!

      Ja säärystimistä tuli kyllä omasta mielestäki onnistuneet! En ois koskaan uskonu et saisin ensinnäkään tollasia tehtyy, toiseks et niistä tulis hyvännäköset ja kolmanneks saisin ne kunnialla vielä valmiiksi asti! :D Nyt on jo monet treenit käyny noiden kans vetämässä :)

      Poista