tiistai 26. marraskuuta 2013

Nopeampaa palautumista ja piparkakuntuoksuinen koti

Elossa ollaan! Ajattelin vaan näin alkuun tehdä ainakin tämän asian selväksi ;)




Treenejä on tullut painettua uusitulla ohjelmalla. Hieman kaksijakoiset fiilikset sen suhteen. Treenipäiväjärjestys hakee vielä muotoaan, koska jalka- ja selkäpäivä ei oikein tahdo jekkasta peräkkäin. Toki jos siihen väliin saisi (malttaisi) pitää välipäivän niin saattaisi vielä mennäkin. Tämän viikon jokatapauksessa menen vielä aiemmassa postauksessa esittelemälläni ohjelmalla ja järjestestyksellä. Viikko painellaan pumppitreenien merkeissä. Joten hiki virtaa!


Toisaalta tuntuu omituiselta, etten menekään uuden ohjelman aikana niin kipeäksi. Höh? Kuvittelin että olisin niin tiltissä fyysisesti, ettei sängystä tarvitse nousta. Mutta ei. Merkitseekö kipeytyminen ylipäätään aina pelkästään hyvää, kehitystä ja toimivuutta? Voiko kipeytyminen ollakin seurausta huonosti palautuneista lihaksista, väärästä treenijärjestyksestä, liiallisesta useiden päivien kuormituksesta jollekin lihasryhmälle ja lihasten uupumisesta samaan vanhaan kaavaan? Kysyn, vaikka tiedän vastauksen. Aivan varmaan voi.

No oli miten oli, en joka tapauksessa ole enää yhtään niin kipeä kuin aiemman ohjelman jälkeen, vaikka liikkeet ja treenien pituus siis ovat säilyneet kutakuinkin samoina. Jotenkin tosin kuvittelin ja odotin, että uusi ärsyke toisi myös usean päivän jomotuksen ja kipeyden.

Ruokapuolesta en ole pitkään aikaan kirjoitellut. Samalla ohjelmalla mennään kuten ennenkin. Olen tosin ollut itselleni hieman armollisempi eli toisinaan pienet herkut ilahduttavat päivääni :) Mutta minun herkutteluni tuntien kyseessä saattaa olla joku ihan tavallinen juttu, esim. taateli, kuivattu luumu, pähkinät, siemenet, joku itsetehty miksaus edellä mainituista tai jotakin muuta hyvää normaalista poikkeavaa. Kaiken kaikkiaan terveellisellä ja tasapainoisella kokonaisuudella kuitenkin mennään.

 
Sunnutaina olin oikea superkoti-ihminen. Teki mieli laittaa ruokaa, siivota, pyykätä ja LEIPOA. Tuo leipominen on minulle jotenkin ei-niin-oma-juttu. Hauskaahan se tavallaan on, mutta en ole mitenkään erityisen kiinnostunut leipomaan itselle. Ja hei se sotku. Toisten ilahduttaminen on paljon kivempaa. Mutta harvemmin sitäkään tulee harrastettua. Ongelma on juuri siinä etten ole erityisen kiinnostunut niitä itse syömään ja pakastinkin vetää hyvin rajallisesti :D

 
Sunnuntaina jokatapauksessa päätin toteuttaa leivontasuunnitelmani tekemällä pipareita. Taka-ajatuksia oli kaksi. Ensinnäkin halusin kotiin valtavan ihanan piparin jouluisen tuoksun ja toiseksi halusin joulukoristeita! Juuri niin, luitte oikein. Tein pipareihin valmistusvaiheessa pienet reijät pillillä ja ripustin paistetut piparit kultaisen nauhan jatkeeksi ikkunaan koristeeksi. Kuvamateriaaliakin on, mutta se tulee myöhemmin ;) Ja vitsit että ovat kauniita ja mikä parasta, tuoksuvat ihanalle!

Mutta että piparit eivät jääneet vain silmänruoaksi päätin tehdä ihanaisessa The Good Morning-blogissa esitellyn ohjeen mukaan pipareita. Olin ihastellut ohjetta jo pitkään ja hämmästellyt voisiko tosiaan noin terveellisistä aineksista tulla jotain niinkin hyvää kuin pipareita. Mutta lopputulos oli TÄYSI YLLÄTYS. Siis niin paljon parempaa kuin aito, rasvainen ja sokerinen taikina. Taikinahan itsessään oli jo niin hyvää, että sen oisi voinut lusikoida sellaisenaan. Tätä jo kyseisessä postauksessa hieman varoiteltiin ;) Mutta kyllä taikinasta osa ihan pipareiksi asti päätyi. Hyviä ovat! Ravintoarvoiltaan huippuja vaikka treenin jälkeen nautittavaksi :)

Ruokapuolella uusi lemppari on ehdottomasti raejuusto päärynällä ja luumulla sekä milläs muullakaan kuin piparimausteella. Maut toimivat yksinkertaisesti vaan niin huisin hyvin yhteen, että tätä on tullut välipalana vedeltyä jo en muistakaan miten pitkään! :) Ja hei miten edullisia päärynätkin on tähän aikaan vuodesta! Mukavaa vaihtelua ainaiselle omenan popsimiselle. Ja ne jotka tykkää voimakkaista mausteista, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan rahkan maustamisessa inkivääriä. Itse käytin maustepussissa myytävää kuivattua, mutta miksei tuorekin voisi toimia. Suosittelen ainakin kokeilemaan!

En oikein keksi mihin tuota piparimaustetta ei voisi laittaa. Kyllästyyköhän siihen joskus? Tein jouluistapuuroa tässä viime viikolla välipalaksi. Puuron tein ruis- ja kaurahiutaleista ja keittovaiheessa heitin mukaan tuota piparkakkumaustetta ja kanelia. Valmiin puuron joukkoon pilkoin omenaa. Ai että oli namia :)

 
Tämmöinen arkinen mitä mulle kuuluu-postaus tähän väliin. Ei siis mitään ihmeellistä millään suunnalla tällä(kään) kertaa. Lauantaina olisi luvassa pikkujoulut ja ajattelin toteuttaa ne työkavereiden seurassa tällä kertaa (muiden mielestä vihdoinkin) perinteisellä tavalla eli hyvää ruokaa (ilman kalorilaskentaa) ja juomaa (sopivissa määrin) olisi tarkoituksena nauttia. Ja huippua seuraa unohtamatta. Kylläpä tällaista iltaa on taas jo kerinnyt vähän odottaakin. Kiva vaihtaa välillä vapaalle!

Talvista ihanan pirteätä tiistaita kaikille. Tänään oli huisin ihana sää pyöräillä töihin. Kunhan pyörä vaan totttuisi näihin talvisäihin. Tahtoo oikutella siihen malliin vaihteet, että jännityksellä saa polkea, koska se jättää välille! :D

Uuden treeniohjelman mukana otin päivitystä myös lisäravinteisiin ja niistä kirjoittelen teille seuraavassa postauksessa. Tuli tässä muuten vielä (vasta nyt) mieleen, että hei, voihan silläkin olla myönteistä vaikutusta tuohon palautumisen nopeutumiseen! Katos vaan :D Eli ilmeisen hyvin toimivat setit :)

H-R

4 kommenttia:

  1. Miulla on sama tuo, että jos reenin jälkeisenä päivänä ei oo paikat kipeenä, tuntuu että jotain on menny pieleen :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo. :D Ja sitten kun on nii kipee, että hampaat irvessä saa liikkua niin on niin tyytyväinen että :D On se hassua :)

      Poista
  2. Hih, taitaa olla aika yleistä tuo ajattelu, että ellei paikat ole kipeenä treenin jälkeen, niin treenistä ei ollut mitään hyötyä. Itekin myönnän sortuvani siihen ihan liian usein ja sen takia treenitkin on paisuneet vähän vääränlaisiin mittasuhteisiin - sitä kipua kun pitää tavotella vaikka väkisin :'D Noh, ehkä tän selkäepisodin jälkeen oppii taas arvostamaan sitä järkevää treenaamistakin. Ja palautumista. Kai sitä tosiaan voi kehittyä ilman niitä jäätäviä lihaskipujakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niinpä. Pitäs älytä vähä rauhottuu :D

      Voi.. joko se selkä alkaa näyttämään kuntoutumisen merkkejä? Kävitsie ihan lääkärissä? :/ Toivottavasti paranet pian. Ja sit hillitysti treenien ääreen ;)

      Poista