lauantai 30. marraskuuta 2013

Aamutreeni - paras tapa aloittaa uusi päivä?

Kyllä se on kuulkaas niin, että ei ole jalkatreenin voittanutta. Jostain syystä myös siitä eniten tänne tykkään kirjotella? Olen vain nykyisin niin ra-kas-tu-nut jalkojen treenaamiseen, ettei moni uskokaan.

Perjantai-illan jalkajumpat meni pumppikaavalla, joten toistoja tuli luja läjä normaalia pienemmillä raudoilla. Lopussa oltiin niin hapoilla, että kävely näytti... No, aika hassulta.

Toivoisin ehdottomasti salillemme pikapikaa takareisilaitetta. Oi saadaanhan me sellainen? Taas tuli ähellettyä käsipainolla takareisiä. Paino on yksinkertaisesti niin kamalan vaikea saada omin avuin jalkaterien väliin ja sitten päästä vielä sen painon kanssa mahalleen penkille. Tiedätte varmaan liikkeen? Kuvamateriaali ois yllättävän kätevää tässäkin kohti, vaan kun sitä ei ole niin sitä ei oo. Oon nähtävästi huonompi ku osasin odottaakaan kantamaan kameraa mukana. Toimiihan liike toki käsipainoillakin, ei siinä mitään, mutta tosiaan haasteellinen saada paino paikoilleen jos ei satu auttajia ympärille.

Tänään onki sit luvassa astetta kepeempi lauantai. Joopa joo, uskokaa vaa ;) Aamu alkoi klo 05.00. Aamupuurot nassuun ja pyörä kohti salia. Seiskan aikaan olin salilla ja täydessä touhussa. Olkapäiden pumppitreeni oli vuorossa. Ja huhhei minkä poltteen sainkaan aikaseksi. Alkuun tein poikkeuksellisesti kaksi pyramidisarjaa, ensin pystäreitä käsipainoilla, ja sitten vipareita sivulle käsipainoilla niin ikään. Tuntu näiden jälkeen, jotta näinköhän tässä mitään enää saa tehdyksi.

Vaan niinpä sitä supervoimien avulla tuli tehtyy vielä vaikka mitä. Olkaprässiiki tuli väännettyy, pudotuksilla vika sarja. Sitten taljassa superina takaolkapäitä ja rinnallevetoa. Etu- ja takaolkapäitä vipareina käsipainolla. Ja lopuksi smithissä kolmen liikkeen supersarja epäkkäille. Olankohautus, ja sit sellanen liike josta luin jostakin kirjasta (ihanaa täsmätietoa ;)). Eli levypainot käsiin ja kierretään olkapäitä täysympyrä ja pito ääriasennossa hetkeksi, lavat yhdessä. Aivan, hirmu hyvin ja selkeesti taas selitetty, mut en löytäny tähän hätään netistäkään mitään tästä liikkeestä. Ymmärtänette mitä tarkoitan. Tätä joka tapauksessa siinä (jossakin) kirjassa suositeltiin, erityisesti myös naisille. Siinä mainittiin että naisten ei epäkkäitä pahemmin kannattais treenailla, ettei mee olemus liian miehiseksi, mutta tämä liike pureutuu epäkkeiden niihin kohtiin jotka antaa yläselälle muotoa. Näin siinä sanottiin, ja minä uskoin ;)

Kaiken kaikkiaan erinomaisen loistava aamutreeni. On se vaan kuulkaas ihan muuta toista treenata aamulla täynnä energiaa ja iloista mieltä :) Ja koko päivä lähtee aamutreenin mukana ihan omille raiteilleen. Hyvästi haukottelu ja jumiutuneet ajatukset!

Palatakseni vielä tähän tämän lauantain kepeyteen. Salilta suorilta töihin ja töissä tulee tänään viihdyttyä viiteen asti. Sen jälkeen pikapikaa kotiin ja laitella ittesä nätiksi ja kohti illan koitoksia. Luvassa pikkujoulut! ;) Kotiin selvitään, kun keritään, eli you never know. Mut kaiken kaikkiaan varmasti upeemahtava ilta tulossa ja oon tästä aivan liekeissä! Ihana vaihtaa luvan kanssa vapaalle ja viettää iltaa mukavassa seurassa. Palataanpa näihin tunnelmiin myöhempänä. Ja nyt kun pikkujoulukausi on kuumimmillaan niin mukavia pikkuisia jouluja muillekin, ken sellasiin saa (tai joutuu) osallistumaan ;)

Nyt päivä jatkuu jo toinen puuroannos vatsassa. Puuro se vaan on niin hyvvee. Ja muutenkin aivan loistava hiilarilähde, tekee kylläisen olon pitkäksi aikaa ja vatsa tykkää. :) Päivällispuurossa oli kaurahiutaleita, ruishiutaleita ja kuidukas moniviljaleseitä. Joukkoon meni myös tavalliseen tapaan raejuustot, omena- ja luumupalasia. Ja tarvitseeko erikseen edes mainita, piparkakkumaustetta ;)

Eipä muuta kun mukavaa lauantaina jokaiselle! :) Ps. Ihanaa kun kohta on joulu!

H-R

4 kommenttia:

  1. Mie olen kyllä myös aamutreenipersoona! Jotenkin silloin (jos on kunnon yöunet takana, huonoilla unilla on ikävä lähteä reenille) on niin pirteä olo eikä kropassa ole vielä päivän tuomia turvotuksia ja muita oloja. Ja salillakin on yleensä parhaiten tilaa aamuisin.

    Ja juu, puuro on hyvvää! Ja on ihan mahtavaa, kun joulu on tulossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Itellä on just noi samat asiat miksi tykkään aamusin treenata. Harmittaa vaan kun työt häiritsee hieman tätä harrastustoimintaa ;) ja ei sit aina kerkii aamusin treeneille. Aamulla on kans jotenkin ihan eri tavalla ajatus mukana siinä touhussa ja jää se kaikenlainen turha haahuilu pois :D

      Ps. Kiva kun kävit jättämässä kommenttia. Oon kans siun blogia paljon lueskellu ja tykkään! :)

      Poista
  2. Voihan aamutreenit :D Näyttää mun työvuoroni koko joulukuun ajan painottuvan iltaan, joten pitäis itekin opetella raahautumaan sinne salille jo heti aamusta. Voin kertoa, että on aika työn ja tuskan takana, kun on tottunut nyt niihin iltatreeneihin ja ne tuntuu vieläpä sopivan mun kropalleni :D No, ehkä tää tästä ;)

    En oo muuten koskaan tehnyt takareisiä käsipainolla, kun en oo tajunnut miten sen painon sais ite hilattua oikeaan paikkaan. Siks oonkin kaivannut sitä takareisilaitetta. Kunpa vaan tulis jo pian pian! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiä niihin aamutreeneihinkin tottuu. :) Hyvän aamiaisen vaan vetäsee ensin niin on täynnä superenergiaa koko treenin ajan! :)

      Joo se käsipainoilla taiturointi on hankalaa, ja vaarallista :D Joskus oon onnistunu ite kiepsauttamaan sen painon lattialta, mutta harvemmin onnistuu. Koko liikkeen ajan muutenkin epävarma olo et koska se putoaa päälle. Että en tiiä tuleeko tuon liikkeen tehot just siitä kun joutuu niin paljon pinnistämään et saa sen painon ylipäänsä pysymään jalkojen välissä :D Laitetta odotellessa.... :D

      Poista