maanantai 4. marraskuuta 2013

Hiljaa hyvä tulee, vai tuleeko sittenkään?

Hiljaa hyvä tulee. Mutta ei tämän blogin kanssa. Blogihiljaisuutta vietetty taas liiankin kanssa. Nyt saa luvan riittää! :)

Tiedättekö tunteen kun jalkatreenin jälkeen lysähtää polvilleen, kävely on vaikeaa, jalat tutisee ja jomottaa? No, minä ainakin tiedän. Ja vieläpä harvinaisen hyvin. Ja kuten varmasti nokkelimmat lukijat jo arvaavat niin takana on taas kerran ah-niin-onnistunut jalkatreeni. Tänään runnoin sen läpi pumppiviikon merkeissä.

Kyykyissä tuli tehtyä aivan hurrrjan monta sarjaa. Välillä tällainen kunnon pumppaaminen on vaan niin ihanaa. Rautaa laitoin tankoon ihan ennätysvähän tällä kertaa. Maksimit taisivat huidella 50 kg:ssa. Reverse hack on itselle todella toimiva takareisiliike ja varsinkin kun tälleen pumppiviikolla vetää pyramidina niin voi morjesta kun kolisee perille. Tässäpä näkyy reverse hackki jos ei jollekin ole tuttu liike. Niin ja jos ei ole, ja puitteet salilta löytyy niin ehdottomasti testaamaan hopi hopi! :)

Jännä miten lyhyet yöunet ihan kertaluontoisestikin vaikuttavat itsellä elämään. Keskiviikkona tuli tehtyä hallaa itselle vaihteeksi nukkumalla luvattoman lyhyet yöunet. Yritän nukkua yössä vähintään 7 h, mutta toisinaan tämä on melko kunnianhimoinen tavoite ja niin ikään mahdoton toteuttaa. Kuten aina vähien yöunien taustalla on tietenkin tälläkin kertaa hyvä syy. Torstaille nimittäin järjestyikin yllättävän kiva meno, jossa halusin olla parhaimmillani. Eikun siis hiusten värjäykseen vielä iltavuoron päätteksi. Tyvikasvu oli ylittänyt sietokykyni jo aikapäiviä sitten.

Ja voi että miten fressi ilme tuli taas värjäyksestä! Samalla värjäsin vahingossa viime kerralla kampaajalla otetut vaaleat raidat aika pitkälti piiloon. Hups. No, on sitä raitaa onneksi vielä latvoissa ja oikeestaan aika kiva ilme kokonaisuudessaan. No problem siis. :)

Kaikenlaista kuvamatskuu on niin itsestä, treeneistä ja ties mistä! Lisäilen tänne kunhan kotiin pääsen. :)

Facebookissa eteeni lävähti tossa joku päivä sitten kuva halloweenaiheisesti lakritsikakusta. Ja varmaan arvaatte mitä tämä sitten lakritsiarakastavassa ihmisessä saa aikaan. Tietenkin valtava lakritsinhimo. Kaikesta sitä joutuukin kärsimään :D No, kakkua en alkanut leipomaan, mutta jollainhan himo oli taltutettava.  Samalla mieleeni muistui lakritsitee, josta olin joskus lukenut. Suunnistin saman tien Punnitse ja Säästä -liikkeeseen. On kyllä muuten kertakaikkisen ihana liike.

Ja on muuten kertakaikkisen hyvää teetä. Ei voi kun ihmetellä, kuinka mikään ei-kielletty-herkku voi olla näin hyvää? Tee on jopa niin makeaa, että ei sitä kovin montaa kuppia voi juoda. Korkeasta verenpaineesta kärsivien kannattaa välttää liiallista käyttöä verenpainettanostattavan vaikutuksen vuoksi. Itse en siitä kärsi, pikemminkin matalaan verenpaineeseen on taipumusta, joten itsellä toimii senkin takia. Naminam!

Tätä postausta on tullut kirjoitettua jo useampaan otteeseen, pitkin viikkoa, eri päivinä, eri paikoissa ja näkyy niin ikään punaisen langan puuttumisena. Eipä haittaa. Tehdään nyt kunnolla sekasotku postaus kun kerran vauhtiin ollaan päästy. Herännyt teeinnostukseni sai tänään jatkoa hankkimalla saman valmistajan, Clipperin omena-inkivääriteetä.

Oikeastaan jos tarkkoja ollaan niin näissä kahdessa tuotteessa ei teestä varsinaisesti edes ole kysymys. Ne ovat nimittäin haudukkeita ja eivät sisällä teetä ollenkaan. Kofeiini niin ikään puuttuu, joka on kaltaiselleni kahvinlitkijälle hyvä homma.

Treenimotivaatio on korkea ja intopinkeänä odotan taas tämänpäiväistä rinta-habaurakkaa. Tämä tunne on kyllä niin kertakaikkisen korvaamaton. Huikeen hyvillä fiiliksillä oottaa että pääsee taas haastamaan itsensä rautojen ääreen, latomaan toivottavasti ennätysromuja tankoon, tekemällä toistot entistä huolellisemmin ja saamalla ennenkokemattoman pumpin ja tuntuman treenattavaan lihakseen. Tätä kaikkea siis odotan ja yllättävän usein saa todeta, että näissä myös onnistuttiin. :)

Tällainen hehkutus toki antaa helposti hieman vääristyneen kuvan treeneistä tai treenavan henkilön elämästä. Aivan kuin kaikki sujuisivat aina kuin tanssi, treenit luistais, lihakset kasvais ja muuta. Ja kaikki tämä aivan kuin itsestään.

Olen huomannut itse henkilökohtaisesti kirjoittaessani tätä blogia, että valehtematta tällaista kuvaa tulee liian helposti välitettyä lukijoille, joista monetkaan eivät tiedä mitä todellisuus on. Se on paljon, itseasiassa hyvin paljon myös raastamista hampaat irvessä, motivaation etsiskelyä milloin mistäkin, väsymistä ja turhautumista. Näistä ei tietenkään tule tänne kirjoitettua. Ja miksi ei, niin ihan puhtaasti siksi, että blogilla haluan jakaa iloista mieltä ja onnistumisia, koska koen että niistä kanssatreenaajat ja muut lukijat saavat eniten irti. Tälläisen tekstin lukeminen motivoi ja herättää myönteisiä ajatuksia ainakin itsessä. Ei siinä sen kummempaa :) Ja onhan iloisen motivaatiotapursuavan yltiöpositiivisen tekstin kirjoittaminen itselle paljon miellyttävämpää ja antoisampaa kuin ainainen valitus ja kitinä johon me suomalaiset olemme niin kovin taipuvaisia. Niinpä, pessimisti ei pety ja hymyilykin vie energiaa.

Tämän sekasopan jälkeen toivottelen kaikille teille mukavaa motivaation täyteistä maanantaita! Jaksetaanhan tästä pimeästä vuodenajasta huolimatta. Palailen asiaan toivonmukaan hyvinkin pikaisesti! :)

H-R

5 kommenttia:

  1. Kiva postaus, ihailen sun treenimotivaatiota! :-)
    x x Sarina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos ihanasta kommentista, Sarina ♥ :)

      Kävin sinunkin blogia pikaisesti kurkkimassa. Voi että oot onnekas kun saat matkustella noin paljon! Ja niin kaunis ja inspiroiva blogi kokonaisuudessaan. :)

      Poista
  2. Ah, lakritsitee ♥ Mitä merkkiä ostit? Mä oon ihan hullaantunut Pukkan laku-kaneliteehen. Siinä oikeasti maistuu se lakritsi ♥ Ja varsinkin sitten, kun lisää vähän lakritsijauhetta perään (ai lakritsiaddikti, minäkö?) :'D

    Mä oon samaa mieltä siitä, että blogissa on hyvä pyrkiä tuomaan asiat esille mieluummin positiivisessa valossa, kuin valittaa jatkuvasti jostain. Näin lukijakin voi saada itelleen motivaatiota treeneihin tms. Treeneistä puheen ollen, taas on käyty treenaamassa ihan eri aikoihin! Höh! Pitäiskö jo sopia jotkut treenitreffit, kun ei muuten törmäillä? :D

    VastaaPoista
  3. Sanoppa muuta, lakritsitee ♥ Mie ostin tuota Clipperin lakua. Missä tuota Pukan lakuteetä on myynnissä? Täytynee sitäkin kokeilla :D

    No siis todellakin meidän pitää nyt ihan sopia treenitreffit kun ei kerta sattumakaan toimi! :D Kesti tähän vastaaminen kun viettelin tuota irtiottoviikkoa, josta tuolla toisen postauksen yhteydessä kommentoin. Todellakin nimittäin ois kiva nähdä sinnuu ihan oikeestikin ♥ Millanen on siun tän viikon treeniaikataulu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pukkaa saa ostettua Punnitse&Säästä-liikkeestä, eli tervetuloa ostoksille ;) Varsinaista teetähän se ei oo, vaan hauduketta. Mutta maistuu kyllä teeltä, ilman sitä kitkerää jälkimakua. Eikä muuten sisällä kofeiiniakaan, eli voi illalla huoletta vedellä useamman kupillisen ;) Mikä mainospuhe :'D

      Hups, johan tässä ollaan taas puolessa välissä viikkoa menossa. Mulla on treeniaikataulut siitä huolimatta tosi avoimet. Huomenna käyn aamulla tekemässä jotain, mutta loppuviikon meen sitten fiiliksen mukaan, kun ei oo juuri mitään menoja. Miltäs sun loppuviikko näyttää? Mulle voit muuten pistää suoraan sähköpostiakin, kun sitä vilkuilen useammin ;) marika (at) ana-sport.com

      Poista