perjantai 11. lokakuuta 2013

Pari sanaa arjen rutiineista, ystävistä ja muusta hömpästä

Syksyisen kaunista päivää kaikille ihanaiset lukijat ja muutkin blogiini eksyneet! ♥ 
 
Säät ovat edelleen mitä kauneimpia ainakin täällä meillä päin itäisessä Suomessa, vaikka eletäänkin jo lokakuuta! Syksy on muuten yksi lempivuodenajoistani. Rakastan kynttilän valottamia koti-iltoja ja ruskaa. Mutta enpä voisi enempää odottaa ensilunta ja sen mukanaan tuomaa raikkautta ja valoa. 
 
Toissapäiväinen takareisi/pakarapumppitreeni kolisi perille oikein huolella ja kävely onkin ollut sen jälkeen hankalaa. Jalkoihin on muutenkin tuntunut nyt menevän treenit ihmeen hyvin perille, joten olen harkinnut josko jaetusta jalkapäivästä voisikin joku päivä luopua. Kehityksestä kielii myös reidenkohdalta kiristävät farkut (taas yksi hyvä syy shoppailla? :D) Treenijakomuutoksella saisin ohjelmaani myös oman päivän olkapäille, joka sinänsä olisi enemmän kuin tervetullut.

Ja hetihän sitä pitää päästä kokeilemaan! Tänään ajattelin ottaa vaan pelkän olkapäätreenin, joka kylläkin tuo tälle viikolle yhden ylimääräisen salikeikan lauantaisen ojentajatreenin myötä, mutta ei anneta sen haitata. Pakko testata! Ongelmani kun on myös ollut ojentaja-olkapäätreenin paisuminen, joka sekin ratkeaisi siis siinä samalla.
 
Toiveena olisi myös joku päivä ehtiä oikein kunnolla lenkkeilemään tuolla syyssäässä ja nauttimaan syksyn väreistä, mutta on tahtonut kiirettä pidellä viimeaikoina niin, että stressi on ollut väistämätöntä. :( Epävarmat asiat saavat stressaamaan ja täytyy myöntää, että tulevaisuus kaikkine kysymysmerkkeineen vaikuttaa asiaan. Mutta kokeilen olla murehtimatta liikaa. Asioilla kun on tapana järjestyä.
 
Stressaamista kokeilen kyllä kaikin keinoin viimeiseen asti elämässäni välttää, koska tiedostan sen negatiiviset vaikutukset mielialaan ja sitä kautta treeniin ja elämään yleensä. Aina se ei ole niin helppoa. Tunnistan itsessäni stressin helposti. Pienet arkiset asiat toimivat minulla parhaiten stressin ehkäisyssä. Olen kokeillut nyt sisällyttää arkeen treenin lisäksi muutamia muita mukavia päivittäisiä rutiineita, joita odotan, ja joista pidän. Samalla tulee annettua itselle aikaa ja rentouduttua. Esimerkkinä tästä on muutamien tv-sarjojen seuraaminen pitkästä aikaa. Toimii! Mikäs sen parempaa ja renttouttavampaa kuin istahtaa iltasella treenin jälkeen nauttimaan ravitsevaa iltapalaa jonkun huippuhömppäsarjan ääreen ♥ Antaa aikaa itselle, unohtaa kaikki muu.
 
Myös toisaalta kunnon irtiotto kaikista arjen rutiineista auttaa minulla. Aktiivisen treenaamisen myötä nämä irtiotot tosin ovat vähentyneet tai ainakin niitä saa suunnitella senkin edestä. Enkä nyt meinaa tällä irtiotolla mitään hämyistä baari-iltaa, vaan lähinnä matkustelua tai jotakin uutta aktiviteettia elämän iloksi. Matkustelu voi tapahtua paremman puutteessa ihan vaikka täällä kotoisessa Suomessa, pääasia että pääsee vähäksi aikaa uusiin ympyröihin. Ulkomaista toki puhumattakaan.
Iloisella mielellä eteenpäin! :)
Olen myös yrittänyt herätellä uinumassa olevaa sosiaalista elämääni henkiin. Treenaaminen on kaikin puolin upea harrastus ja kiistämättä yksi elämäni tärkeimmistä asioista, mutta sen vaikutukset sosiaaliseen elämään ovat kiistattomat. Treenaaminen vie päivästä juuri sen ajan, jonka ennen sen harrastamista käytti aktiivisesti kavereiden kanssa. Samalla myös rotko omien ja kavereiden elämäntapojen välillä on kasvanut. Enää ei mennä ulos syömään noin vaan tai tehdä extempore asioita kuten aikoinaan. Onko tuttu tunne?
 
Tätä eivät välttämättä kaikki ymmärrä. Olen valitettavasti huomannut, että tätä elämäntapaa ja kurinalaisuutta on monien ei-lajia-harrastavien vaikea ymmärtää. Usein kuulen sanottavan että: "no hei voithan sä huomenna sitten treenata", "yhdet treenit sinne tai tänne!" tai "no syöt sitten huomenna kunnolla, jos tänään herkutellaan". Sori kaverit, ei se toimi näin.

Tänään otan härkää sarvista myös tämän sosiaalisen elämän suhteen. Mukava ilta luvassa ystävän seurassa, jos suunnitelmat toteutuvat ♥ Olen ihan innoissani. Joensuussa on tänään muuten kaikkien aikojen suurin ilotulitus, jonka haluan ehdottomasti nähdä! Toivon mukaan saan siitä muutaman kuvan tänne teillekin jaettavaksi. Mutta illasta ja miten se sujuikaan luvassa enemmän myöhemmin. ;)
 
Ruoasta puheen ollen lupaamani ruokapostaus antaa vielä toistaiseksi odottaa itseään, koska kuvia en ole vielä saanut otettua tarpeeksi ;) Itse tykkään mieluiten lukea juuri blogeja, joihin on tekstin lisäksi mahdutettu aivan kamala määrä ihania kuvia. Kuvat välittävät fiilistä ja luovat tunnelmaa. Ne myös keventävät postausta, varsinkin jos se sisältää näin paljon tekstiä, kuin varsinkin itsellä on näköjään taipumus kirjoittaa! Haluan siis itsekin jakaa kanssanne paljon kuvia jatkossa, vaikka jo nyt olen huomannut miten paljon se teettättää työtä! Mutta laadusta en halua tinkiä, joten kokeilen napsia kuvia aina kun vaan kerkiän.
 
Ja niinhän siinä taas kävi, että melkoinen megapostaus tuli tästäkin, vaikka mitään erityistä asiaa ei ollut. :D Kuulisin mielelläni vinkkejä siitä miten te vältätte stressiä tai poistatte sitä?
 
Nautitaan syksystä!
 
♥ H-R
 
 

3 kommenttia:

  1. Hei! Sulle löytyy haaste mun blogista :)

    http://saanasdreams.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Ite oon myös pyrkinyt välttämään stressiä parhaani mukaan. Liikunta ja muutenkin terveelliset elämäntavat auttaa jaksamaan paremmin myös sen stressin keskellä.. ja mikäli stressi vie kaikki voimavarat, niin siinä vaiheessa on hyvä jättää niitä asioita pois, joista pystyy luopumaan. Eli siirtää tehtäviä, joiden deadline on vasta myöhemmin ja keskittyy asioihin, jotka on pakko hoitaa nyt ja heti. Oon huomannut, että usein tulee stressattua myös asioista, joihin ei voi edes vaikuttaa. Kun tunnistaa sellaiset asiat, on stressistäkin helpompi päästä eroon. Pitää vaan ymmärtää se, että joskus ohjakset ei ns. ole omissa käsissä, vaan pitää osata mennä sinne mihin maailma kuljettaa. Tällaselle kontrollointiin taipuvalle ihmiselle se on vaan välillä aika tuskaisen hankalaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minussa taitaa asua kanssa pieni kontrollifriikki! En tosin todellakaan aina ole ollut tällainen vaan se piirre on herännyt henkiin vasta näin "vanhemmalla" iällä. Olis nii kauheen kiva kun kaikkia maailman asioita vois hallita ja pitää elämänsä aina balanssissa. Mutta kun ei! Ja se on toki hyväksyttävä. Kiitos viisaista sanoista stressinhallintaan... Nämä kun vielä muistaisi! ;)

      Poista