keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Endorfiini- ja dopamiinipitoista aamupäivää!

Otsikko kertoo olennaisen. Suuria nautinnonhetkiä on tullut taas koettua.

 
Eli kuten arvatakin saattaa, kovin oli onnistunut aamupäivä treenien parissa. Tänään oli vuorossa selkä voimatreenien muodossa. Selän suhteen minulla on muuten kovin kaksijakoiset fiilikset. Selkää treenatessa nimittäin harvoin pääsen samaan flow-fiilikseen kuin esim. jalka- tai käsitreeneissä. Mutta vaikka flow puuttuu ja loistaa poissaolollaan, kehitystä on koko ajan kuitenkin tapahtunut niin silminnähden kuin painoissakin. Tämän lisäksi ennen selkätreeniä olo on yleensä "eikä ei kai taas selkätreeni..." ja tuleva treeni tuntuu jo valmiiksi kamalan raskaalta. Mikä tää tämmönen tunne oikein on?!

No, oli flow tai ei, treeni luisti, meni perille ja fiilis treenin jälkeen oli yhdellä sanalla kuvattuna IHANA. Voi tätä endorfiinin ja dopamiinin määrää!

Selkää tuli kuritettua seuraavanlaisella setillä:
T-kulmasoutu tankopidike, v-kahva (tanko ei mukana painoissa) 
15 kg x8, 20 kg x8, 25 kg x8, 30 kg x8, 35 kg x8
Suorinjaloin maastaveto (tanko mukana painoissa) 
50 kg x8, 60 kg x8, 70 kg x8, 80 kg x8, 50 kg x11
Ylätalja, v-kahva
40 kg x8, 45 kg x8, 50 kg x8, 55 kg x8
Alatalja, lapiokahva
43 kg x8, 52 kg x8, 52 kg x8
Row laitteessa, painot/käsi
20 kg x8, 25 kg x8, 30 kg x8
Low row laitteessa, painot/käsi
15 kg x8, 20 kg x8, 25 kg x8
Yhden käden soutu käsipainolla Kai Greenen tapaan (http://www.youtube.com/watch?v=vGzp_d0JJtc)
10 kg x10, 12 kg x8, 14 kg x8
Superina: 
Sivutaivutus taljassa
15 kg x8, 17,5 kg x8, 20 kg x8
Pullover, talja, köydet 
15 kg x8, 17,5 kg x8, 20 kg x8



Että siinäpä se. Suosittelen kaikille tuota Kai Greenen tyyliä! Mahtava polte latseihin.
Kyllä taas kelpasi pyöräillä kotiin näissä maisemissa. Voi sitä onnen tunnetta :)

Eipä uskoisi lokakuuksi. :)
Nyt töiden pariin. Palataan pian! Ihanaa keskiviikkoa kaikille! ♥

2 kommenttia:

  1. Kappas, joku muukin asuu joen "pimeällä puolella", hih. Ootahan vaan talvea. Kyllä se Siperiasimulaattori näyttää taas parhaat puolensa, eikä noi maisemat oo enää ihan yhtä uskomattomat ;)

    Noi sun treenipainot on kyllä huikeita. Ite vihaan ylä- ja alataljaa, kun tuntuma selästä häviää välittömästi, kun ottaa enemmän painoa. Eli niillä lelupainoilla pitää heilutella, jos jotain tuntumaa haluaa saada. Todella ärsyttävää.

    Ps. Mulla jalkatreeni aiheuttaa tällä hetkellä samoja fiiliksiä kuin sun selkätreeni. "Ai taas tätä? Eiiii.." Ja silti kuitenkin kulkee. En ymmärrä.

    VastaaPoista
  2. Ai katos vaa, me asutaanki viel samalla suunnalla. :D Mut kyl voin sanoo, että Joen paremmalla puolella kyllä asutaan. Ehdottomasti. Täällä on niin kaunista :) Veikkaan, että kyseisen sillan käyttäminen kylläki loppuu allekirjoittaneella siihen kunhan oikeasti saadaan lunta. Ei sitä nimittäin pirukaan ylitä siinä tuulessa ja jäisessä ilmassa! Toinen silta tuntuu jokseenki iisimmältä, vaikka inhoonkin sitä ylämäkeä. ;D

    Taljaliikkeet on kyl kieltämättä haasteellisia, kun helposti alkaa kädet työskentelemään liikaa jos liian isoilla painoilla riuhtoo. Ja nimenomaan riuhtoo. Monennäköstä toimintaa siellä salilla kyl näkee. :D Itellä toimii näissä taljaliikkeissä kans huisin hyvin erikoistekniikat kuten vaikka pyramidi :)

    Ja mitä noihin treenipainoihin tulee, niin oon saanu kasvatettuu ne noihin lukemiin treenaamalla aina suhteellisen pienillä toistomäärillä. Uskon sen olevan suurin syy. Ja toki asenteella et "kyllä se menee!". Paljonhan tää homma, kuten tiedät, on kiinni myös omasta asenteesta ja rohkeudesta yrittää :)

    Hitsi ku tätä juttuu riittäs siun kanssa! Onko tähän kommenttiboksin tekstimäärä rajallinen? Heh. :D

    VastaaPoista