keskiviikko 2. lokakuuta 2013

All you need is hard training

Jep, otsikkokin jo siitä kertoo, eli postaus käsittelee jo viimeksi lupailemaani treenaamista. Eli tässä aion vähä käydä läpi sitä miten treenaan ja miksi. Aihe on laaja, mutta kokeillaanpa saada napakka yhteenveto aiheesta.
 
Eli treenaan tällä hetkellä viisijakoisella ohjelmalla. Olen kokenut tämän jaon yksinkertaisesti itselleni sopivimmaksi ja tällä jaolla saan kohdennettua jokaiselle lihasryhmälle riittävästi kovaa treeniä kerran viikossa. Tällä olen nyt mennyt tämän vuoden alusta alkaen ja näillä mennään jatkossakin.
 
Treenijako on seuraavanlainen:
  • Rinta+hauis
  • Selkä+kylki
  • Takareisi+pakara
  • Ojentaja+olkapää
  • Etureisi+pohje+vatsa
 
Liikkeissä suosin enimmäkseen raskaita perusliikkeitä ja täydennän niitä sopivassa suhteessa eristävillä liikkeillä. En treenaa joka treeniä orjallisesti samoilla liikkeillä, sillä tämä ei yksinkertaisesti toimi minulla. Tarvitsen vaihtelua ja niin tarvitsee kroppanikin. Raskaat perusliikkeet tosin ovat lähes samat jokaisessa treenissä, järjestys tosin vaihtelee. Eristäviä ja täydentäviä liikkeitä vaihtelen melko vapaaseen tahtiin fiiliksen mukaan ja uskon sen tukevan tavoitettani paremmin. Treenaan raskailla painoilla, mutta kiinnitän huomiota myös puhtaaseen suorittamiseen ja liikeratoihin. Näissä ei tule tinkiä. Treeni on progressiivista eli tavoitteena on treenipainojen kasvattaminen systemaattisesti.

Jalkoja.
Viikkojakoni koostuu kahdesta voimaviikosta ja yhdestä pumppiviikosta. Treenaan kaksi viikkoa raskasta voimatreeniä pitäen toistot 8-10. Näillä viikoilla teen pääasiassa tavallisia suoria sarjoja ilman sen kummempia erikoistekniikoita. Sarjamäärä on 3-4. Tämän jälkeen pidän yhden pumppiviikon, jossa suosin erikoistekniikoita ja pidempiä sarjoja. Kevyitä viikkoja pidän tarvittaessa (harvemmin... :D). Koen, että itsensä kuuntelu on tässä asiassa tärkeämpää kuin mikään tietty sykli. Kevyt viikko ei palvele tavoitetta, jos kroppa ei sitä vaadi tai tarvitse.
 
Yhteen treenikertaan kuluu aikaa kokonaisuudessaan n. 1-1,5 h. Tähän olen viimeaikoina pyrkinyt kiinnittämään erityisesti huomiota. Sillä koska rakastan treenaamista, viihtyisin salilla vaikka koko päivän. Mutta järki on otettava mukaan tässä(kin) asiassa ja joudun välillä tekemään töitä sen eteen, etteivät yksittäiset treenit pääse paisumaan liikaa. Liikkeiden määrä vaihtelee niin ikään, mutta keskiarvona noin 5-8 liikettä/lihasryhmä. Seuraavassa postauksessa laitan treenejäni kuluneelta viikolta niin tiedätte paremmin mistä puhun.
Vatsaa.
Siinäpä treenimetodini lyhykäisyydessään. Muistutan, että tämä ei ole ainoa oikea tapa treenata, eikä varmasti maailman paraskaan, mutta toimii itselläni hyvin tällä hetkellä ja tuottaa toivottua tulosta. Se riittää minulle. Otan toki mielelläni neuvoja ja kommentteja vastaan. Tekisitkö jotakin eritavalla? En ole ammattilainen, mutta en pistäisi pahakseni jos sellainen joku päivä olisin ;)
 
Mukavaa syksyistä päivää kaikille ja kovia treenejä niitä harrastaville! Itse painelen tästä treenaamaan jalkoja ja illaksi töihin. :)
 
H-R

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti